Dahab…

A Sínai félsziget gyöngyszeme.

Húsvétkor, metsző hidegben indultunk útnak, néhány vállalkozó kedvű társunkkal, hogy meglátogassuk a Vörös tenger eme csodálatos részét.Az itthoni kellemetlen időjárás után, bíztató 30 fokos hőmérséklet várt minket Sharm El Seikhben, mikor leszálltunk a repülőgépről. Gyors bejelentkezést követően, megtámadtuk a duty free üzletet a heti ellátmányunk beszerzése céljából, majd Andriskát,rég nem látott barátunkat üdvözölve azonnal útnak indultunk Dahab irányába. Az egy órás út viszonylag gyorsan telt, de a frissen betárazott készlet rohamosan megcsappant.

Szállás elfoglalás után berendezkedtünk a Sea Dancer búvárbázison mely közvetlenül a tengerparti sétányon helyezkedik el. Itt mindent megtalál az utazó. Bazársor, fűszerárusok, kézművesek, és számtalan étterem teszi hangulatossá a kisvárost, mely talán az egyetlen a világon, ahol búvárfelszerelésben sétálnak az emberek az utcán. Igen..,annyira közel a tenger,és a merülőhelyek,hogy az árusok,és kávézók között zajlik a búvárélet, nappal és éjjel úgyszintén.

Nehéz végig menni a korzón anélkül, hogy néhány szemfüles behívogató ember ne igértesse meg velünk,hogy mindenképpen megtiszteljük az Ő  általa képviselt vendéglátóhelyet. Engedékeny hangulatomban első este sikerült nekik belőlem 3-4  „promiss-t” kicsalni, így a héten a restanciáimat próbáltuk csökkenteni, úgy hogy váltogattuk a helyeket. Hihetetlen jó a konyha,bár az igazsághoz hozzá tartozik, ne higgy az étlapnak! A jégágyon kínált tengeri különlegességek mellett csirke, marhahúsok,és furcsa de nagyon jól elkészített tészták közül lehet válogatni. Na és a Sakkara valamint a helyi Stella is elmaradhatatlan.

Napi merüléseink vagy helyben Dahabon belül, vagy pick-up teherautókkal megközelítve történtek. Kissé rontott a túra összképén a látótávolság. Nem tapasztaltam még ezt a Vörös tengeren, ahol mindig csodálatosak a színek,és a víz. Sajnos most elhúzódott a tavaszi algavirágzás,így ez csökkentette némiképp a vízalatti komfortérzetet,és látótávolságot. Merültük a Canyont, Blue Hole-t,az angolna kertet,és még számos szép helyet!

Jó társaságban, kellemesen telt a hét, sokat nevettünk, merültünk, ettünk, stb… Volt ki átesett a keresztségen az éjszakai merülések terén, volt akit lepisilt egy szemtelen macska az étteremben,de elmondhatom nagyon jól éreztük magunkat,és remélem hogy mihamarabb visszatérünk….

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.