Dahab

2013. év végi túránk Dahab csodálatos vizeire visz el bennünket, mely Egyiptomban a Sínai-félszigeten található.15-20 évvel ezelőtt csak egy poros utcából állt, de  a csodálatos élővilág és a hely varázsa miatt, mára az egyik legközkedveltebb búvárparadicsom. Nemcsak az élővilágban gazdag merülőhelyek ejtik rabul az embert, hiszen ez a hely búvárkodás nélkül is különleges. A hangulatos parti éttermek és bazárok egész nap várják a látogatókat, és ez az a hely ahol nem kell meglepődni, ha parti étteremben ebéd közben átsétál egy beöltözött búvár és a vízhez érve eltűnik a habok között.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Búvárkodás

A merülések Dahab környéki partról megközelíthető merülőhelyeken történnek. Ellátogatunk a Canyon-ba, az  Eal garden-be és a híres Blue Hole-hoz. A merülőhelyeket pick up-okkal közelítjük meg. A merülőhelyek többségénél kényelmes parti pihenőhelyeken tölthetjük el a merülések közötti pihenőidőt.

 

Szállásdahab hotel

Dahab Hotelt
Az újonnan nyílt Dahab Hotelben bár, úszómedence, billiárd, konditerem áll a vendégek rendelkezésére. Tágas légkondicionált szobákban minibár, tv, telefon, balkon szolgálja a pihenést. 5 perces sétára található a búvárbázistól. Homokos part, illetve korallzátony húzódik közvetlen a szálloda előtt.

Ellátás:
Reggeli a szállodában
Vacsora a bázison

Útvonal
Budapest – Sharm el-Sheikh – Dahab
Repülés Budapest-ről Sharm el-Sheikh-be, majd onnan busszal
(1 órás út) Dahab-ba.

Tervezett időpont

2013. November 01. és November 10. között dahabbluehole
(Az egyiptomi charter járatok indulásának fügvényében,még nem tudunk pontos napot,de ezen időszakban.)

Utolsó napunkon a repülés miatt már nem merülhetünk (maximum egyet délelőtt), de remek felszíni programokra lehet befizetni.

Fakultatív programok

Wadi KidWadi_Kid
Sharm El Sheiktől nem messze fedezhető fel a sinai félsziget egyik leggyönyörűbb völgye, a Wadi Kid, erről a területről nem sokan tudnak ezért megőrizte természeti szépségét. Elképesztően szép színekben pompázó sziklás oázis kb.70 kilométerre található Dahabtól. Az apró kavicsos aljzaton kisebb-nagyobb vízzel telt gödrökből hosszú fekete csövekkel szállítják a friss vizet a hegyek között letelepedett beduin családok számára, esetenként sok-sok kilométeren keresztül. A nedves talajnak köszönhetően rengeteg itt a zöld növényzet.

Ras Abu Galum Nemzeti Park

Teveháton megközelíthető nemzeti park, ahol az éjszakát nádbungalókban a csillagos ég alatt, tábortűz mellett töltjük egy beduin táborban. A beduin törzs fenséges vacsorával vendégel meg bennünket. Másnap érintetlen, élővilágtól nyüzsgő reefeken merülünk, majd hazatevegelünk, ami egy csodás 2 órás teveút, a sivatag és tenger peremén.

St. Katalin Kolostor + Mózes hegyst-catherines-monastery-500
Egynapos kirándulás az ismert Mózes hegyre, ahol a próféta kihirdette a 10 parancsolatot. Miután megnéztük a napfelkeltét, megállunk a St. Katalin kolostorban, magunkba önteni egy kicsit a múlt emlékeiből.

Mangrove erdő
Dahab és Sharm El Sheikh között helyezkedik a Nabq Nemzeti Park. Egy napos túra keretében indítunk túrákat minimum 4 fős  csoportoknak. Helyi vezetőnkkel barangoljuk be a látványos mangrove erdőt és a fák között nabqhúzódó lagúnákat. Akinek kedve támad szorkellezni az a csodálatos korallkertek mellet, egy hajóroncsot (Maria Schroeder) megcsodálhat. Délben a beduinok ebéddel vendégelnek meg minket.

Gabr el Bint hajókirándulás
Egynapos hajókirándulás Dahab távolabbi, a szárazföldről elérhetetlen, és érintetlen korallzátonyaihoz. Reggel hajóra szállás, majd a hajóúton a horgászatból és a hajóséletből kapunk egy kis ízelítőt. Mikor hajónk eléri úti célunkat, mely egy csendes kis öböl, napozásra, búvárkodásra, szabadtüdős merülésre, esetleg próbamerülésre van lehetőség. Az öböl partját megkövesedett kagylók, csigák és korallok borítják melyek árulkodó jelei a múltnak. A hajókirándulás minimum 6 főtől indul.

Színes kanyon
A reggeli után terepjárókkal nekivágunk a 2 órás sivatagi útnak. A kanyonok híresek a természet alkotta labirintusrendszerről, amely a második legnagyobb a Grand Canyon után. A rétegződések a Sinai félsziget teljes múltjáról árulkodnak. A kanyonokon megyünk végig, helyenként egy kis ügyességre is szükség lesz aszínes sziklák megmászásához. A fehér kanyon gyönyörű fehér szikláival, és apró köveivel kápráztat el bennünket. Egy óra körül a beduinok ebéddel és teával kedveskednek egy közeli oázisban. Késő délután a terepjárók visszaszállítanak a hotelba még vacsora előtt.

Egyéb programok: quadozás, lovaglás, tevegelés a sivatagban, vagy a tengerparton, szörf, kite-ozás (ezekben az esetekben az ár alku tárgya a szolgáltatókkal, létszám függvényében).

Hasznos tudnivalók

A vízumot mindenki magának intézi a Sharm el-Sheikh-i reptéren. Ennek díja 15 $, amire érdemes aprópénzt hozni.

Sharm el-Sheikh-ben az érkezési oldalon is vásárolhattok a Duty Free-ben, ha nem akarjátok a szeszes ital teljes mennyiségét egész úton magatokkal cipelni.

A helyi pénznem az egyiptomi font (Le, EGP), aktuális árfolyamon 1 € = 7,8 Le

Figyelem! Dahabon minden csapból enyhén sós, nem iható víz folyik. Ivásra és fogmosásra ásványvizet használunk.

Bővebb információ, jelentkezés elérhetőségeinken!

 

 

 

 

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.