A VadVilág Búvárklub bemutatja:

A  III. Hósót!


Tölts velünk három napot Magyarország legmagasabban fekvő településén Mártaszentlászlón!

Péntektől vasárnapig a tervezett program: síelés, snowboard, szánkózás, kirándulás, hó csata, relax és persze buli, buli, buli!

1. nap: Érkezés 12 órától

2. nap: Délután gulyásozás

3. nap: Pihenés majd hazaindulás


Időpont: 2013 Január 18-20 ( Péntek-Vasárnap)

Lehetőség van túrázásra, éjszakai síelésre!

A hétvégét önellátóra tervezzük. Vásárlási lehetőség a szomszéd faluban van.

Szállás

A bázist az 1 Vándor nevezetű vendégházban rendezzük be, amitől a sípálya 800 méterre található. Mátraszentlászló csendes utcájában fekszik a ház, előtte kiépített parkoló, mögötte pedig már az erdő található. Az elhelyezések két-három ágyas szobákban történnek. A szobák részben tornácosak. A vendégszobák saját fürdőszobával és Tv-vel rendelkeznek. A vendégház konyhája rendelkezésünkre áll (tányérok, poharak, bögrék és evőeszközök), a melléképületben található a jakuzzi és a szauna.

Mátraszentlászló

Gyöngyöstől a Mátra kapujától 32 km-re található Magyarország legmagasabban fekvő -800m felett-községe. Tiszta, magaslati levegője és sajátos klímája miatt igen közkedvelt turista célpont. Az alacsony lélekszámú pici falu hamar a szívéhez nő mindenkinek! Mátraszentimréhez tartozik közigazgatásilag, a szomszédos Mátraszentistvánnal együtt. A három falu között mindegyiktől azonos távolságra áll az 1942-ben felszentelt „Három falu temploma”.A Mátrán belül is sajátos helyet foglalnak el a felső-mátrai falvak, hiszen lakói – eltérően a Mátra más részeitől – döntően szlovák ajkúak voltak. A szlovák lakosság egy része a II. világháború után a lakosságcsere egyezmény keretében visszatelepült Szlovákiába, bár a település mai napig őrzi a szlovák eredetét. 1938-ban  Szent István király halálának 900. évfordulója  alkalmából országszerte hatalmas ünnepségeket rendeztek, ennek részeként kapta az akkori Ötházhuta  a  Mátraszentimre, Fiskalitáshuta a Mátraszentistván, Óhuta a Mátraszentlászló nevet.

Jelentkezési határidő: 2013.01.04.

Részletekről érdeklődni, jelentkezni az elérhetőségeinken lehet!


Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.