Marsa Shagra

Ősszel ismét neki vágunk Egyiptomnak,
viszont most egy kicsit másképp!

Marsa Shagra a célpont, ahol egy öko-falu van kialakítva a merülés, és a Vörös-tenger szerelmesei számára. A kedvelt hajós szafarik légkörében, viszont sokkalta nyugodtabban, ráérősebben zajlik itt az élet. A kiválasztott szállás típus, és a teljes ellátás mellett, akkor indul a kedves vendég merülni amikor kedve tartja. Korlátlan merülésre van lehetőség a házi zátonyon, valamint naponta kétszer indulnak a pick-up teherautók a bázis környéki merülő helyekre, plusz lehetőség van zodiakos merülésekre is közeli zátonyokon./plusz költséges/


Ősszel kellemes 28-30 C fokos víz vár minket, és rengeteg
pihenés, sörözés, nevetés!
Kérünk mindenkit, aki szeretne jönni, hogy mihamarabb
jelezze szándékát, mivel ez az időpont a csúcsszezon!


Marsa-Shagra-Öko-falu

Az Eco-lodge Shagra Village egyike azon három dél-egyiptomi búvárfaluknak, ami igyekszik a búvárkodás tömegturizmus jellegét inkább afelé fordítani, hogy a búvárok természetközeli környezetben lakhassanak és korlátlanul merülhessenek a közeli tengerben. A három búvárfalut üzemeltetô cég (Red Sea Diving Safari – Marsa Alam) 1989-ben alakult, elsôként kínálva búvárkodást a marsa alami régióban. A három Eco-lodge Village-bôl mi most a Shagra Village-be invitáljuk a búvárkodni vágyókat.

Szállás:

Bungalow (Hut)
Ôsi egyiptomi hagyományok alapján épült kôház, amiben két ágy található. Alapterülete 3.5 m x 3.5 m. A kôházak a sátrak mögött helyezkednek el, egy kis dombon, kiváló rálátással a shagrai öbölre. A bungalow-ban ventillátor, asztal és szék található, valamint világítás és 220v, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközôt hozni. A bungalow-t napi rendszereséggel takarítják. A vendégek közös, de nagyon tiszta fürdô és WC helyiséget használnak, külön férfi és nôi részleggel.

HÁZI ZÁTONY

Az öbölben, ahol a Marsa Shagra-i bázis található, kitűnő reef (zátony) merülésre van lehetőség. A parttól fokozatosan mélyülô tenger egészen 50 m-ig ereszkedik le a zátony rendszer külső oldalán.  A merülést zodiákok segítik, kényelmessé és változatossá téve a merülést. A házi zátonyon, merülőpárokban korlátlan merülésre van lehetőség.


TRUCK MERÜLÉS

Marsa Shagrából naponta kétszer indulnak teherautók a bázis 100 km-es körzetében különböző parti merülőhelyek felé. Ilyen módon érhető el a híres Marsa-Abu Dabbab, ahol több óriás méretű teknőssel, és egy kis szerencsével, egy igen ritka emlőssel, a dugonggal (tengeri tehénnel) is találkozhatunk. Truck merülés benne van az árban. Marsa Abu Dababban 5Euro/fô a belépô.

ELPHINSTONE
A Vörös-tenger egyik leghíresebb zátonya az Elphinstone, ami Marsa Shagrából csak 15 perc alatt elérhető. A zátony hírnevét az itt gyakran előforduló nyíltvizi fajokkal való találkozásoknak köszönheti. Errefelé előfordulhatnak óceáni fehér uszonyú cápák, szürke cápák, pörölycápák és óriási halrajok! Minimum haladó búvár végzettség szükséges. Ezt a merülést a merülési csomag nem tartalmazza. Ára: 25 Euro/merülés/fô, ha 2 merülés történik egy nap, az ár 45 Euro/fô.


Ellátás All inclusive:

Napi 3 étkezés, délután 5 órakor sütemény és korlátlan szénsavas alkoholmentes ital (Coca Cola
termékek, fekete tea és Nescafe) fogyasztás. Az étkezések büfé
rendszerrel működnek, ahol európai és egyiptomi konyha ételei közül lehet választani. Utazás Budapest-Hurghada-Budapest közvetlen charter járattal.
Marsa Shagra búvárbázisa
Hurghadától 240 km-re délre
található, ami kb. 3 órás busz transzfer.

Időpont: 2014. Október 12.-19.

Jelentkezési határidő: 2014. Május 15.

Jelentkezés, bővebb információ elérhetőségeinken!
A nap süssön rátok!

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.