Őszi hétvége az Adrián

Ismét eltelt egy nyár…

Lassan beköszönt az ősz és az itthoni vizeink túlságosan lehűlnek ahhoz, hogy a búvárkodás élvezhető legyen. Szerencsére Horvátország tengere még októberig menedéket nyújt az itthoni vizekből kiszorult búvárok számára! Szeptemberre tervezünk egy hosszú hétvégét Krk szigetre.

Azoknak, akik már jártak velünk Punaton nem kell bemutatnunk miért is ez a kedvenc úti célunk évek óta, de ha még nem akkor…

Krk horvátország legnagyobb szigete és egészen az északi csücsökben, a Kvarner öbölben található. Elhelyezkedése miatt itthonról ez a leggyorsabban megközelíthető sziget. Gyöngyösről 6-6,5 óra autózással elérhető. A szigetre egy viadukt-on át juthatunk be. A Krk sziget dombjain található olaj és fügefa ültetvények csodás mediterrán hangulatot árasztanak melyet átjár a fűszer és gyógynövények illata. A sziget körülbelül Heves megye nagyságú, így elég hely jut a csendes öblöknek és nyüzsgő strandoknak is. Megtalálható itt minden földi jó: hangulatos falucskák, kacskaringózó tengerparti szerpentinek, tengert eltakaró jacht kikötő, remek éttermek, óriási gombóc fagyi, karlovacko, és a helyi italkülönlegességek/smokvica,rakijja/. Ehhez a remek recepthez még jön a jó társaság /veletek együtt/ és már kész is a tökéletes nyaralás!!!

Időpont 2012. Szeptember 13 – 17.

Program:
Csütörtök: Leutazás, strandolás
Péntek: 2 db parti merülés
Szombat: Hajózás – 2 db merülés
Vasárnap: Hajózás – 2 db merülés
Hétfő: Hazautazás

Elhelyezés: Punat-on, 2 fős szobákban-apartmanban

Étkezés: Egyénileg

Gasztronómia: Horvátországban a tengeri ételeket ajánljuk mindenki figyelmébe, tintahal grillezve-sütve, polipsaláta, tonhal filé, garnéla grillezve egy kis fokhagymás mángolddal egyaránt a kedvencünk. De ha valaki nem rajong a „halért” akkor marad a pizza a sült húsok és a csevap  amit szintén jól készítenek délnyugati szomszédjaink!

Utazás: egyénileg /amennyiben igény van rá mehetünk egyszerre/

Jelentkezési határidő 2012. Szeptember 03.

Amennyiben valaki felszerelésbérletet szeretne igénybe venni azt túránk előtt 2 héttel jelezze.


Jelentkezés, bővebb információ:
vvdivingclub@gmail.com
06-30/219-2318
06-30/550-4168

A nap süssön rátok!
Cs & S

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.